• 1753: S-a născut Miguel Hidalgo, erou național al Mexicului. Omul a avut îndeletniciri din cele mai variate: a fost și preot, și general, și lider revoluționar rebel care a inițiat mișcarea de independență a țării sale. De altfel e considerat un fel de tătuc al Mexicului independent. Numele lui complet era Miguel Gregorio Antonio Ignacio Hidalgo y Costilla Gallaga Mondarte Villaseñor. Ți se termina pasta la pix până îl scriai pe tot.
  • 1886: Farmacistul John Pemberton vinde în Atlanta, la cinci cenți sticla – sau sticluța, ce o fi fost ea – o licoare despre care zicea că e un bun leac pentru durerile de cap și oboseală. Ei bine, licoarea asta a primit numele Coca-Cola. Și de atunci a tot dezmierdat gâtlejurile a miliarde de oameni, chiar dacă n-o fi alinat neapărat durerile de cap.
  • 1903: A văzut lumina zilei, la Marsilia, fascinantul actor Fernandel, pe numele său real Fernand Joseph Désiré Contandin, despre care se tot zicea că are un zâmbet cabalin. Drept e că parcă avea nițică duioșie de cal în zâmbet. Asta e, poate că or fi și cai care zâmbesc omenește. Oricum, pe vremea când era logodit, cea care avea să-i ajungă soacră exclama, când venea s-o vadă pe fiica ei: „Voilà le Fernand d’elle!” (cum am zice noi „Uite-l pe Fernand al ei!”. Iar în pronunția franțuzească, Fernand d’elle suna taman Fernandel. Și așa i-a rămas numele de scenă. Era și greu să-și găsească unul mai potrivit, la cât de poznaș era.
  • 1984: Uniunea Sovietică a anunțat că va boicota Jocurile Olimpice de la Los Angeles, ca replică a boicotării de către americani a Olimpiadei de la Moscova, din 1980. Și au trăit fericiți până la adânci boicoturi, suduind reciproc capra vecinului. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: pixabay.com / Nhat Nguyen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.