• 1922: Se desfășoară primul meci din istoria echipei naționale de fotbal a României. Întâlnirea Iugoslavia – România s-a încheiat cu scorul de 1-2. La echipa națională au jucat Aurel Guga, Adalbert Ritter, Lajos Szilágyi, Elemér Hirsch, Dezső Jakobi, Francisc Rónay, Nicolaus Hönigsberger, Franz Zimmermann, Karl Frech, Paul Schiller și Johann Auer. Aproape toți cu nume românești, neaoșe, unul și unul :). Pe de altă parte, fotografia de mai sus, mângâiată de patina vremii, nu e de la acel meci, e din 1930, din partida disputată de România cu Peru, la CM din Uruguay. Portarul e al nostru, Ion Lăpușneanu, în vreme ce flăcăul care încearcă să impresioneze cu figura aceea de karate e atacantul peruan Julio Lores. Ce vremuri…
  • 2004: Pentru prima dată după 1882 s-a produs un fenomen astronomic deosebit: planeta Venus a trecut prin fața Soarelui, între orele 05.20 și 11.24, fenomen observat de peste trei sferturi din populația Terrei. O fi vrut să se bronzeze Venus de i-a dat târcoale Soarelui, numai să nu se fi pârlit pe ici, pe colo.
  • 1951: A văzut lumina zilei Bonnie Tyler (născută Gaynor Hopkins Sullivan), celebra cântăreață galeză care a umplut lumea de hituri. Inconfundabilă vocea ei ușor răgușită, zici că a mâncat toată viața înghețată. Una peste alta, o cântăreață grozavă, să o tot asculți, nu alta.
  • Azi se sărbătorește Ziua Mondială a Oceanelor. Așa că la mulți ani, dragi pești, caracatițe, foci, pinguini, cașaloți etc. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.