• 1392: Se menționează prezența în cartierul Pera din Constantinopol a unor monede bătute în Țara Românească. Altfel zis era atestată circulația paralelor noastre în comerțul internațional. Cum o fi fost pe-atunci cu alde cursul de schimb? Oare existau și valutiști?
  • 1869: La Timișoara s-a inaugurat prima linie de tramvai tras de cai din Europa. Cum ar veni primele tramvaie care mergeau alimentate fiind cu ovăz și cu fân. E drept că mai rămâneau și unele urme de sub coada cailor pe șine, dar cine a văzut tramvai perfect?!
  • 1901: În Franța, viteza automobilelor este limitată la 10 km/h. La viteza asta mai degrabă un pieton putea accidenta o mașină dacă nu era atent, iar nu invers.
  • 1966: Regele Mwambutsa IV Bangiriceng, care domnea peste Burundi, este detronat de fiul său, prințul Charles Ndizi. Adevărul e că la ce nume colorat avea regele nu e de mirare că a fost schimbat. Totuși, cât de tare să-și fi enervat beizadeaua de l-a lăsat fără tron? Nu i-o fi dat bani de înghețată când era mic și o fi ținut minte puștiul.
  • 2014Brazilia a pierdut la un scor năucitor, 1-7, în fața Germaniei, în semifinalele CM de fotbal găzduit de țara cafelei. La ce samba au jucat nemții atunci pe teren le-au scos brazilienilor fotbalul din cap. Cu tot cu samba. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: sportige.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.