• 1660: O femeie – fie Margaret Hughes, fie Anne Marshall, că nu e clar nici după atât amar de vreme – apare pentru prima dată pe o scenă publică din Anglia, în rolul Desdemonei, din piesa ”Othello”, a lui Shakespeare. Până în momentul cu pricina rolurile feminine erau interpretate de bărbați. Oricât ar fi fost piesa de serioasă te cam bufnea râsul să vezi bărbați dându-se femei. Comedie, monșer, nu alta.
  • 1832: A apărut în București, sub conducerea lui Ion Heliade Rădulescu, primul număr din „Buletin, gazeta administrativă”. Adică primul periodic românesc oficial. De fapt, strămoșul actualului  Monitor Oficial al României. Utilă găselniță.
  • 1955: Adoptarea drapelului european, un cerc format din 12 stele aurii pe un fond albastru, simbol al uniunii popoarelor bătrânului continent. A fost adoptat ca simbol de Consiliul Europei. Din mai 1986 este însă și emblema oficială a Uniunii Europene. Să ne trăiască steagul UE, mulți ani înainte!
  • 1976: Trupa Eagles lansează unul din cele mai bine vândute albume din istoria muzicii, ”Hotel California”. Strașnic album!
  • 1991: A fost aprobată, prin referendum, noua Constituție a României, adoptată de Adunarea Constituantă la 21 noiembrie 1991. Elaborarea, dezbaterea și adoptarea Constituției au durat un an și jumătate. A cam durat ceva, nimic de zis. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / fdecomite

CITEȘTE ȘI: Fața luminată a Pământului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.