• 1648: Pe tronul Imperiului Otoman se cațără, cu aplomb, Mehmed al IV-lea. În vârstă de șase ani, venit pe tron de la șotron și v-ați ascunselea, îi succede tatălui său, Ibrahim I, care a fost răsturnat printr-o lovitură de stat – ori de imperiu, nici nu știi cum să-i spui. Cert e că l-au dat oștenii de-a berbeleacul de la domnie. La 45 de ani și alde Mehmed al IV-lea va păți același lucru. Nevricoși erau soldații Semilunii, cum nu le convenea ceva, cum dădeau de gard cu sultanul.
  • 1769: Astronomul francez Charles Messier descoperă o cometă care avea să-i poarte numele, 1769 Messier. Cometa s-a lăsat descoperită, ce era să mai facă și ea.
  • 1900: Matematicianul german David Hilbert prezintă o listă de 23 de probleme matematice nerezolvate Congresului Internațional al Matematicienilor de la Paris. Spune-se că aceste probleme au avut o mare influență în dezvoltarea matematicii în secolul XX. Ca să fie tacâmul complet, și Hilbert s-a prezentat cu un număr prim de probleme, nu tu un număr cuminte, divizibil, i-a trebuit lui taman 23. Una peste alta, matematica poate fi admirabilă când nu te preocupă și nu ești pus să îi rezolvi problemele.
  • 1942: Al cincilea film animat al lui Walt Disney, ”Bambi”, a cărui producție a durat aproape cinci ani, are premiera mondială la Londra – în SUA a fost câteva zile mai târziu, în 13 august, la New York. Un film fascinant, nu are nevoie de adnotări.

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: imdb.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.