• 1648: La numai șase ani, Mehmed al IV-lea îi succede ca sultan tatălui său, Ibrahim I, care a fost răsturnat, dat de-a dura, cum vreți a-i spune, printr-un soi de lovitură de stat. La vârsta de 45 de ani, Mehmed al IV-lea va fi, la rândul lui, pus pe liber de soldații dezamăgiți de cum mergea războiul dintre Liga Sfântă și Imperiul Otoman. Ca să vezi, taică, ce complicat era să fii sultan.
  • 1769: Astronomul francez Charles Messier descoperă o cometă. Că doar de-aia era astronom, și nu cosaș, să mai descopere și el câte ceva prin Univers, nu prin păpuriș. I-a dat cometei numele 1769 Messier. După numele lui, firește, că doar nu era să-i spună cometa Gogu. Oricum, bine că a descoperit-o.
  • 1876: Thomas Edison primește brevet pentru șapirograf, o sculă isteață de multiplicat. Edison chiar pare că se plictisea pe-acasă de a inventat atâtea.
  • 1900: Matematicianul german David Hilbert prezintă o listă de 23 de probleme nerezolvate în cadrul Congresului Internațional al Matematicienilor de la Paris. Aceste probleme au o influență mare asupra dezvoltării matematicii în secolul XX. Dar oare s-or fi rezolvat între timp problemele cu pricina?
  • 1963: Are loc ceea ce s-a numit „Marele jaf din tren”. Scurt pe doi, trenul poștal de corespondență a Casei regale britanice, care călătorea de la Glasgow spre Londra, a fost jefuit de o bandă. Pușlamalele au pătruns în tren și au furat 2,3 milioane de lire sterline (echivalentul a aproximativ 53 de milioane de lire sterline în vremea noastră). Treisprezece dintre membrii grupării au fost prinși, judecați și condamnați. Cei care n-au fost prinși erau, probabil, la plajă.

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.