• 1739: Se semnează Tratatul de pace de la Belgrad, dintre Austria și Imperiul Otoman, care punea capăt războiului ruso-austro-otoman (1736-1739). În urma tratatului cu pricina, Imperiul Habsburgic a fost obligat să restituie Oltenia Țării Românești. Lucru bun, era aiurea să ne ia austriecii prazul și zaibărul 🙂
  • 1910: Marie Curie a izolat prima mostră pură de radiu. Numai ea știe cum a izbiutit să o facă, dar bine că i-a ieșit. Tenace femeie, zău așa!
  • 1911: Poetul francez Guillaume Apollinaire este băgat la mititica, sub suspiciunea de a fi furat tabloul ”Mona Lisa” de la muzeul Luvru. Și ca să fie zăpăceala completă a fost interogat legat de furt și Pablo Picasso. Până la urmă au fost eliberați amândoi din lipsă de probe. S-a găsit și hoțul, un angajat italian al Muzeului Luvru, care era convins că tabloul lui Leonardo îi aparține Italiei, așa că a băgat pânza sub surtuc și s-a dus cu ea acasă. Te pui cu damblaua omului?!
  • 1982Vali Ionescu și Anișoara Cușmir s-au clasat pe locurile 1 și 2 la săritura în lungime la Campionatele Europene de atletism de la Atena. Jos pălăria, bine săreau sportivele noastre de atunci, se fâstâceau și gazelele văzându-le performanțele. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.