1986: Steaua București a cucerit Cupa Campionilor Europeni, învingând Barcelona în finala de la Sevilla, cu 2-0, după executarea loviturilor de departajare. Un meci de pus într-un muzeu al fotbalului, în care Helmuth Duckadam a apărat 4 lovituri de la 11 m, intrând și în Cartea Recordurilor după isprava asta. Vă dați seama în ce hal de exasperare i-a putut aduce pe spanioli? Hai, aperi un 11 m, fie două, poftim, trei, dar chiar patru, dom’le? Oare pe Alesanco, Pedrazza, Alonso și Marcos – cei care au încercat să-l trimită pe Duckadam după țigări, dar au ratat – i-or mai fi primit nevestele acasă după meci?

1990: Doi schiori norvegieni, fără câini și mijloace de transport, au ajuns cu bine la Polul Nord. Or fi vrut și ei să mergă să bea o bere rece la pol, nu ca alții la iarbă verde, să fie mai cu moț.

1998: Mercedes-Benz cumpără Chrysler pentru 40 de miliarde de dolari și formează DaimlerChrysler în cea mai mare fuziune industrială din istorie. Te ia cu amețeală parcă numai gândul de a rosti ”40 de miliarde de dolari”, darămite de a mai și vedea un deal de bani făcut din suma asta.

2000: Ceremonia de învestitură a lui Vladimir Putin ca președinte al Rusiei, în urma alegerilor de la 26 martie 2000. De atunci, cu o pauză de 4 ani în care a fost doar premier, fiindcă nu-i dădea voie constituția la mai mult de două mandate de șef de stat unul după altul, gospodin Vladimir Vladimirovici Putin e tot președinte. Și o să mai fie cel puțin până în 2024. Oricum, ar fi mai simplu să se proclame președinte pe viață, ce să-i mai tot ducă pe ruși la alegeri? N-are rost deranjul, că tot el conduce, a făcut-o și în acei patru ani în care chipurile era doar premier. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: youtube

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.