• 1301: Edward de Caernarvon – care mai târziu avea să ajungă regele Eduard al II-lea al Angliei – a devenit primul prinț de Wales. Păi trebuia să înceapă unul, nu?
  • 1741: A apărut „Marele hrisov al lui Constantin Mavrocordat”, unul care stabilea unele  reforme fiscale și administrative în Țara Românească. De altfel, Mavrocordat a fost un reformator de felul lui. A domnit de șase ori în Țara Românească și de patru ori în Moldova – zici că era fotbalist și se tot transfera de la o echipă la alta. La un moment dat, în Moldova, pentru a-și recâștiga tronul pierdut, a sporit dările, ca să aibă de unde da un ciubuc Înaltei Porți. Semn că și-n vremurile acelea puteai să-ți târguiești o funcție dacă aveai punga plină.
  • 1964: Celebra trupă The Beatles merge în primul turneu în SUA. Și a avut succes cu toptanul.
  • 1935: E prezentat, în premieră, „Bing Bang”, primul film românesc cu sonor, având în distribuție îndrăgitul cuplu de comici Stroe și Vasilache. O comedie realizată la București, cu o aparatură construită de inginerul român Iulian Gartenberg Argani. Stroe și Vasilache făceau o pereche umoristică grozavă, erau tare iubiți de publicul din perioada interbelică. Și nu degeaba, fiindcă aveau un umor bine șlefuit. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: Arhiva Radio România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.