• 1923: Om de treabă plus astronom de vază, Edwin Hubble demonstrează existența corpurilor cerești care sunt în afara Căii Lactee. Păi cum să nu-l prețuiești, pe bune! E clar că și extratereștrii îi vor fi transmis ceva de genul ”hai, maestre, că ești tare, ce cochilia stelelor!”. Unde mai pui că Hubble a descoperit, de asemenea, modul corect de aplicare a „efectului Doppler” la expansiunea Universului, numit specific în astronomie și cosmologie „Deplasarea spre roșu”. Roșu, ne-roșu, cert e că omul a stat la o cafea cu galaxiile și n-a făcut-o degeaba.
  • 1966: S-a dat decretul privind aderarea României la Convenția internațională pentru ocrotirea vieții omenești pe mare, încheiată la Londra, la 17 iunie 1960. A venit și decretul ăsta după șase ani, pesemne a înotat de la Londra pe continent. O fi înotat pe spate la cât timp i-a luat.
  • 1972: În drum spre Lună, echipajul misiunii Apollo 17 a realizat „The Blue Marble” (foto), prima fotografie clară a feței luminate a Pământului. A fost ceva special.
  • E Ziua internațională a aviației civile. La mulți ani, zburătorilor, oriunde v-ați întinde aripile! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.