• 943: S-a născut cel care avea să devină rege al Angliei între 959 – 975 și care avea să fie cunoscut ca monarh sub numele Edgar Pașnicul. Sigur că în primă instanță te cam bufnește râsul când auzi de un astfel de nume. Asta mai ales că în acele vremuri își dădea lumea la gioale de răsuna valea. O fi fost un rege aparte Edgar. Dar oare, dat fiind că era pașnic, ce și-o fi făcut din oaste, filarmonică?
  • 1864: Înființarea Primăriei București. Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu. Chit că nu ne mai interesează, să sperăm că a fost ales omul pe bune, nu pe bază de ciolan. Cu fasole. Ca la o socializare câmpenească.
  • 1876: S-a născut celebra Margaretha Zelle, pe numele ei de scenă Mata Hari, dansatoare, curtezană și, teoretic, spioană ba pentru nemți, ba pentru francezi, cum putea și ea. Un personaj complex, care nu a lăsat urmele necesare și suficiente să i se dezvăluie chiar toate tainele nici până în ziua de azi; unii, de pildă, sunt convinși că nu a fost spioană, ci doar un soi de victimă colaterală. Aici însă discuția e amplă, vom reveni altădată asupra ei.
  • 1958: I-au făcut triluri la naștere ursitoarele lui Bruce Dickinson, solist vocal al faimoasei trupe britanice de heavy metal Iron Maiden. Nu e cunoscut doar ca muzician, ci și ca scrimer, pilot de avion și realizator de emisiuni radio și TV. E logic că-ți vine să-i zici ”mai lasă, dom’le, talente și altora, nu le lua pe toate, că nu-i concurs!”. Lăsând cârcoteala deoparte, Dickinson e un muzician de rasă și un rocker de esență pură. Iar Iron Maiden chiar nu mai are nevoie de vreo prezentare. Respect. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.