• 1475: Se naște Michelangelo Buonarroti, artist remarcabil al perioadei de vârf a Renașterii. A fost sculptor, pictor, poet, arhitect, a avut o grămadă de talente. Scurt pe doi, a fost un geniu. De treabă ursitoare a avut, nimic de zis.
  • 1521: Bravul navigator și explorator portughez din epoca Marilor Descoperiri Fernando Magellan ajunge până și pe insula Guam. Mult a mai călătorit, bătând mările și oceanele în lung și-n lat. E drept că a făcut-o cu folos, fiindcă nu mergea în croazieră, ci să descopere unele și altele.
  • 1899: Compania Bayer face din aspirină marcă înregistrată. De fapt din Aspirin, fiindcă așa îi spunea. Cu timpul a ajuns să i se spună, comun, aspirină. Și ca substantiv, și ca medicament.
  • 1972: A venit pe lume Shaquille O’Neal (foto, în stânga, dând mâna cu fostul președinte George W. Bush). Poreclit Shaq, uriașul de 2,16 metri a avut o carieră de invidiat în baschetul profesionist american. Ambițios, dar și talentat, omul nu s-a rezumat doar la baschet: i-a plăcut să fie și rapper, și actor, și producător de televiziune și de film, și scenarist, și comentator sportiv. Bravo lui, e important să știi ce vrei de la viață și să-ți cultivi harurile. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Voci de aur la ”Cerbul de Aur”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.