• 1682: Regele Ludovic al XIV-lea al Franței își mută calabalâcul și întreaga curte la Versailles. Și a avut ce muta, la câți curteni avea. Oricum era spațiu destul și palatul nici nu era unul confort III.
  • 1899: România participă la prima Conferință a Păcii, care a avut loc la Haga. La reuniunea cu pricina s-a încheiat Convenția asupra reglementării pașnice a conflictelor internaționale. Asta cu reglementarea pașnică sună cam a glumă. Nu de alta, dar lumea a continuat să-și dea gospodărește cu ciomagul peste șale (desigur, vorba vine cu ciomagul, că erau alte arme pe atunci) prin tot felul de conflicte, de unde rezolvări pașnice?
  • 1949: Ziua de naștere a informaticii moderne. Maurice Wilkes și o echipă de la Universitatea din Cambridge au executat primul program stocat pe calculatorul EDSAC. Unul mare cât o zi de post, îți trebuia camion să-l cari.
  • 1954: Atletul britanic Roger Bannister a devenit primul om din lume care a alergat o milă în mai puțin de patru minute. Sigur că toți s-au mirat atunci nevoie mare. Dar nu s-o fi gândit nimeni că poate omul se grăbea undeva de fugea așa? Lăsând gluma deoparte, tot respectul pentru performanța lui remarcabilă, jos pălăria! (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: npr.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.