- 1768: Apare în Scoția, la Edinburgh, primul volum din ”Encyclopaedia Britannica”. Este cea mai veche enciclopedie scrisă în limba engleză. De asemenea, e considerată un punct de referință în domeniul enciclopediilor. Bună treabă au făcut cei ce au scris-o.
- 1774: Sistemul de învățământ austriac e regândit de împărăteasa Maria Tereza. Ea a stabilit niște reguli generale, între care o perioadă de șase ani de învățământ obligatoriu în școala elementară, manuale, uniforme și o formare a dascălilor. Adică un sistem educațional riguros. Ne mai mirăm că unii au ajuns unde au ajuns, iar noi ne uităm și acum cu gura căscată la ei?
- 1877: Inventatorul american Thomas Alva Edison a făcut prima înregistrare sonoră, recitând „Mary had a little lamb”, la West Orange, în New Jersey. La cât era de talentat Edison e de mirare că nu s-a apucat și de cântat ori de jucat fotbal.
- 1877: Apare prima ediție a ziarului ”The Washington Post”. O publicație cu ștaif, care a adunat până acum 47 de premii Pulitzer, ceea ce e limpede că nu e de ici, de colo. Concluzia? Un produs făcut de oameni pricepuți chiar durează. (T.V.S.)
Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org