• 610Un cetățean pe nume Heraclius a fost încoronat, în Constantinopol, ca împărat bizantin, după ce l-a detronat pe predecesorul dumisale, Focas. Mult se mai tot detronau unii în acele vremuri. Asta ca asta, dar cât se mai așteptau la cotitură cu ciomagul (că bâte de baseball nu se inventaseră).
  • 1455Petru Aron, domn al Moldovei, primește un ultimatum de la sultanul Mahomed al II-lea, prin care i se cere sa plătească un tribut de 2.000 de galbeni în termen de trei luni. Să-ți dea taman Mahomed Cuceritorul un ultimatum nu suna deloc bine, fie vorba-ntre noi. Ți se cam moaie jambierele.
  • 1895: Lângă Londra are loc prima cursă ciclistă contra cronometru pe șosea. Evenimentul a fost organizat de North Road Cycling Club, pe un traseu de 50 de kilometri. Nici mult, nici puțin, depinde ce pedale aveai.
  • 1905: Wilbur Wright izbutește, cu avionul Wright Flyer III, un zbor de 38,6 km în 39 de minute. La acea vreme a fost cel mai lung zbor cu un avion alimentat. Nu prea avea Wright Flyer III vreo viteză de să rupă norii. Dar, la o adică, poate era un avion boem, zbura cum avea el chef 🙂
  • 1962 Primul film din seria James Bond, ”Dr. No”, are premiera în Marea Britanie. În rolul principal: Sean Connery. Fata Bond? Ei bine, Ursula Andress. Actori pe care să-i pui în ramă, nu alta. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.