• 1393: S-a încheiat tratatul de pace dintre Mircea cel Bătrân, domnul Țării Românești, și sultanul Baiazid I. Tratatul prevedea ca Țara Românească să se guverneze după propriile sale legi, iar domnitorul avea dreptul de a duce războaie sau de a încheia tratate de pace cu vecinii. Slujindu-se de dreptul cu pricina, Mircea avea să-i trântească o lecție de război tocmai lui Baiazid, la Rovine, la doi ani după semnarea tratatului. Deh, erau vremuri cotoioase…
  • 1665: La Paris apare ”Journal des sçavans”, prima publicație științifică din Europa. Era ceva să ai o astfel de revistă, să-i zicem așa, pe vremea aceea.
  • 1716: Nicolae Mavrocordat este numit domn al Țării Românești. Și uite așa am atârnat în calendar instaurarea regimului fanariot, de parcă asta ne mai lipsea.
  • 1855: A venit pe lume King Camp Gillette. Un american chitit pe invenții, care în 1895  a brevetat lama de bărbierit. A lansat-o pe piață opt ani mai târziu și a cucerit lumea cu metoda sa revoluționară de ras. Va fi inventat el lama, dar de mustața dumisale nu s-a atins 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: O clădire în care ai…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.