• 1393: S-a încheiat un tratat de pace între Mircea cel Bătrân, domn al Țării Românești, și Baiazid I, sultan de felul lui și otoman de felul imperiului pe care îl păstorea. Tratatul prevedea, printre altele, ca Valahia să se guverneze după propriile legi, iar domnitorul să facă război ori pace cu vecinii după cum considera de cuviință. După mai puțin de doi ani Mircea avea să-i dea lui Baiazid ”Fulgerul” cu mlaștina în cap la Rovine. Victorie de scurt parcurs, fiindcă mai apoi Mircea a tulit-o în Transilvania pentru o vreme. Asta e, are și istoria poveștile ei, uneori nespuse.
  • 1855A venit pe lume, în Wisconsin, SUA, King C. Gillette, inventatorul lamei de bărbierit. A brevetat-o în 1895 și a lansat-o pe piață, cu tot cu aparatul ei, în 1903, cucerind lumea cu metoda lui revoluționară de ras. Pe de altă parte, omul purta mustață. O fi inventat lama doar pentru rasul bărbii, cine știe.
  • 1716: Nea Nicolae Mavrocordat este numit domn al Țării Românești. Iar cu asta s-a instaurat regimul fanariot în Valahia. Unul care te făcea să sughiți, atât de mult și de des, că mai că îți venea să emigrezi în cartierul acela numit Fanar.
  • 1956: Elvis Presley înregistrează „Heartbreak Hotel”. Avea să ajungă un single cu mult lipici la public.

Citește și: Rupestra, Doamna Alba și șamanul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.