1848: Președintele american James Knox Polk a declanșat celebra „goană după aur”. L-a luat gura pe dinainte și a dat de veste că în California s-au descoperit mari zăcămente de aur. Așa că o grămadă de inși și-au lăsat casele, și-au pus porcul și găina în căruță și au plecat să scotocească după metalul prețios.

1901: A venit pe lume Walt Disney, desenator, regizor și producător de film animat american. A creat personaje grozave, de poveste, cu care au crescut atâția și atâția copii. Iar peste aceste personaje nu s-a așternut praful uitării.

1933: În SUA se încheie prohibiția, care fusese decretată în 1920. Nu făcuseră mare brânză autoritățile cu interzicerea trăscăului, au obținut taman efectul contrar – ilegalităși, corupție etc. Oricum, în ziua în care s-a dat iar voie la tras la măsea vă dați seama ce chiolhanuri s-au făcut prin SUA și câtă lume s-a făcut criță.

1936: Uniunea Sovietică adoptă o nouă constituție. Probabil una de genul ”bă, aveți voie să faceți numai ce zic partidul și tovarășul Stalin, harașo?”. (T.V.S.)

Sursa datelor Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com

CITEȘTE ȘI: Sam, maimuța spațială

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.