• 1424: E menționată, pentru prima oară, vama Calafat. Foarte bine, că doar nu era să șadă în anonimat. Oare pe atunci se dădea șpagă la vamă? Că despre asta nu s-a scris în cronici 🙂
  • 1858: Un om de afaceri american, Cyrus West Field, împreună cu alți întreprinzători, antreprenori, cum vreți a le zice – cu care a întemeiat Compania Atlantică de Telegrafie -, a terminat instalarea primului cablu telegrafic transatlantic. Mare realizare, nu mai era cazul să trimiți veștile cu vaporul, să ajungă atunci când, vorba ceea din popor, ”calul plecase”.
  • 1882: Fost rege al zulușilor, Cetshwayo kaMpande ajunge la Londra pentru o audiență cu regina Victoria. O fi vrut omul să discute despre nutriționism, fiindcă cică ar fi avut peste 150 de kilograme. E drept că avea aproape doi metri, dar parcă totuși…
  • 1888: O întâmplare legată de Carl Benz, considerat inventatorul automobilului, adică al mașinii cu motor cu ardere internă (chit că la început arăta ca o tricicletă mai mare și fără pedale). Fără ca soțul să aibă habar, Bertha Benz și-a luat cei doi fii, s-a suit în automobilul care era deja patentat și a mers 106 kilometri, de la Mannheim la Pforzheim. Una peste alta, această călătorie a avut o mare importanță pentru afacerea lui Benz, dând deoparte rezervele multor clienți legate de mașină. S-o fi îmbufnal herr Benz pe moment, însă mai apoi n-a avut decât de câștigat.
  • 1930A venit pe lume Neil Armstrong, astronautul american care a fost primul om care a pășit pe Lună, în 1969. N-a fost puțin lucru să te primească Luna de musafir, chiar dacă n-a fost primirea ca pe la noi, cu pâine și sare, plus o sărmăluță și o horincă. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.