1772: Un explorator olandez, Jacob Roggeveen pe numele lui, dă de veste că a descoperit o insulă în Pacific. Fie vorba-ntre noi, insula fusese deja descoperită, taman de băștinașii care o locuiau. Aceștia o numeau Rapa Nui. Olandezul a preferat să-i zică Paasch Eyland, adică Insula Paștelui. Chestiune de gusturi.

1792: Președintele american George Washington își exercită dreptul de veto asupra unui proiect de lege. A fost pentru prima dată când s-a utilizat în America acest drept de veto. La urma urmei nu e de mirare, că doar Washington a fost primul președinte american, cine era să i-o ia înainte 🙂

1955: Sir Winston Leonard Spencer Churchill se retrage din viața politică, după o jumătate de secol de activitate în domeniul cu pricina, spre a se dedica de tot scrisului. Pentru operele sale, mai cu seamă pentru cele șase volume privind cel de-al Doilea Război Mondial, a primit, în 1953, pe vremea când încă era premier, premiul Nobel pentru literatură. În același an a primit și titlul de lord. Dincolo de toate, trebuie să ai stomacul tare să faci politică 50 de ani.

1983: Un scandal diplomatic de amploare în Franța – 40 de diplomați sovietici sunt expulzați de la Paris, fiind acuzați de spionaj. Balșoi număr. Iar doar ăștia au fost dibuiți, vă dați seama câți or fi fost de toți.

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.