• 1870: Împăratul Napoleon al III-lea al Franței e dat jos de pe tron și se declară cea de-a treia Republică Franceză. Bizară traiectorie a avut și dumnealui. Charles Louis Napoleon Bonaparte a fost primul președinte al celei de a doua Republici Franceze în 1848 și a devenit apoi, în urma unei lovituri de stat din 1852, al doilea împărat al francezilor, sub numele de Napoléon al III-lea. Pesemne că atunci când se trezea dimineața onorabilul nici nu mai știa ce e, președinte ori împărat.
  • 1886: După 25 de ani de lupte împotriva armatelor americane și mexicane, bravul războinic apaș Geronimo s-a predat. Avea 67 de ani, o fi obosit și el s-o țină toată ziulica într-o chelfăneală. A fost un erou de poveste. De altfel, după ce s-a predat a fost tratat ca prizonier de război, nu ca un borfaș. În 2010, Camera Reprezentanților a SUA a adoptat o rezoluție care stipula recunoașterea meritelor liderului indian, recunoscut ca un adevărat strateg al războiului de gherilă, și ca acesta să fie comemorat la 100 de ani de la moarte.
  • 1972: Înotătorul american Mark Spitz își vâră la chimir cea de-a șaptea medalie de aur la Olimpiada de la München. A devenit astfel primul sportiv care a câștigat șapte medalii de aur la o olimpiadă. Șapte dintr-o lovitură, el și Croitorașul cel viteaz.
  • 1998: La Menlo Park, California, Larry Page și Serghei Brin au fondat compania Google, spre a promova motorul de căutare pe care l-au dezvoltat ca proiect de cercetare la Universitatea Stanford. Bună idee au avut, ce ne-am face acum fără Gogle, zău așa?!

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Foto: Ben Wittick / The US National Archives

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.