???????????????????

1957: Sputnik 1, primul satelit artificial al Pământului, a fost lansat pe orbită de o rachetă R-7 Semiorka, de la cosmodromul Baikonur, din RSS Kazahă. Lansau și sovieticii ce puteau, ce găseau pe-acasă, să vadă lumea că-s boieri, nu mujici 🙂

2000: Văduva lui John Lennon, Yoko Ono, a inaugurat, într-o zonă de la periferia orașului Tokio, un muzeu consacrat legendarului component al formației Beatles. Muzeul conținea 130 de obiecte care au aparținut marelui muzician, între care și un jurnal cu poezii și schițe. Frumos demers pentru memoria lui John.

1895: Vine pe lume Joseph Frank Keaton, cunoscut sub pseudonimul Buster Keaton, actor și regizor american de film. Celebru pentru expresia sa imperturbabilă în filme comice, a fost poreclit „Marele chip de piatră”, fiind considerat „omul care n-a râs niciodată”. Poate râdea în sinea lui, mai știi?!

1209: Otto al IV-lea este încoronat împărat al Sfântului Imperiu Roman de către papa Inocențiu al III-lea. Trebuia să-l încoroneze și pe el cineva, nu? (T.V.S.)

Sursa fatelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Gură bogată, dar artist cu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.