• 105: Împăratul Traian pleacă din Roma cu o oaste câtă frunză, câtă iarbă, câtă legiune. De bună seamă că nu și-a dus soldații în vacanță. A plecat să poarte al doilea război împotriva dacilor. Vă dați seama cât l-o fi enervat Decebal?
  • 1919: Congresul american aprobă cel de-al 19-lea amendament al Constituției SUA, care garantează dreptul la vot al femeilor. Or fi cedat și inșii de prin acel congres, fiindcă poate vor fi avut neveste iuți la mânie. De genul care îți urează noapte bună cu făcălețul dacă îi refuzi dreptul la vot. Dincolo de glumă era chiar coșcogea nerozia să li se refuze femeilor dreptul de a vota. E bine însă că s-a dres caimacul.
  • 1937: Au fost folosite pentru prima oară cărucioarele de supermarket, în Oklahoma City. Inventatorul lor a fost Sylvan Goldman. Un cetățean care va fi primit multe osanale pentru asta din partea unor soți care mergeau la cumpărături cu doamnele lor și erau nevoiți să care cu cârca prin magazin.
  • 1989: În Polonia au loc alegeri câștigate de sindicatul Solidaritatea, condus de Lech Walesa. Aprig sindicat, să ajungă la putere într-o țară comunistă nu era de ici, de colo.

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com

CITEȘTE ȘI: Frumoasa poveste numită TIFF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.