• 1693: Monahul Dom Pérignon (1638–1715) ar fi inventat șampania, băutură care a primit acest nume de la regiunea Champagne, din nordul Franței. Desigur, e remarcabil că a inventat-o, a gâdilat papilele atâtor oameni de atunci, dar nu o putea inventa la un preț mai prietenos? Că acum dai pe o șampanie care îi poartă numele cât pentru o mansardă. Dar, orișicât, dincolo de scumpete, trebuie apreciat domnu’ Pérignon. Pe de altă parte, sunt unii care îi contestă lui nea Dom paternitatea șampaniei. Deși e foarte posibil ca acești contestatari să tragă la măsea din preacinstita licoare până se fac praștie, scuzați exprimarea fără arabescuri.
  • 1782Marele meșter al sunetelor Wolfgang Amadeus Mozart s-a căsătorit, la Viena, cu Constanze Weber. Întrebarea e: o fi cântat la nunta lui?
  • 1984: La taman un an bătut pe muchie (sau în cap) după ce a venit la putere în Republica Volta Superioară, președintele Thomas Sankara i-a schimbat acesteia numele în Burkina Faso. Așa i-o fi plăcut lui, nu te pui cu botezătorii de țări. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.