• 1693: De-a lungul vremii s-a croit de către unii ideea că, la această dată, călugărul Dom Perignon ar fi inventat șampania. Până la urmă, după studii aprofundate (poate și după degustări temeinice, cine știe!), s-a stabilit că șampania a fost inventată cu o bună bucată de vreme înainte. Însă important e că monahul a venit cu tot soiul de îmbunătățiri. Nu degeaba costă cât costă o sticlă de Dom Perignon, că mai degrabă îți vine să folosești licoarea pe post de parfum, nu de șampanie.
  • 1782: Wolfgang Amadeus Mozart s-a căsătorit, la Viena, cu aleasa dumisale, Constanze Weber. Oare și-o fi cântat Mozart la nuntă?
  • 1984: La un an după ce a venit la putere în Republica Volta Superioară, președintele Thomas Sankara i-a schimbat statului african numele în Burkina Faso. I-o fi plăcut lui mai mult cum sună, întrucât în combinația de dialecte de pe acolo s-ar traduce cumva drept ”Țara oamenilor integri”. Ăla da pământ al făgăduinței, să te tot stabilești pe-acolo 🙂
  • 2007: Agenția spațială americană NASA a lansat sonda Phoenix Mars Lander, care a cercetat cu simț de răspundere și a găsit dovezi ale existenței apei pe planeta Marte. I-o fi fost sete. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Victor Grigas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.