• 1227: Începutul creștinării cumanilor și brodnicilor. Hotărâți cumani, vrednici brodnici, ce să zici.
  • 1498: În cea de-a treia călătorie, Cristofor Columb devine primul european care descoperă insula Trinidad. Băftos era și Columb ăsta la descoperit tot felul de tărâmuri de vis, orientate ursitoare a avut. Drept e că își și lua bine azimutul.
  • 1914: Vine pe lume Louis de Funès (pe numele complet Louis Germain David de Funès de Galarza). Actorul s-a bucurat de un succes uriaș, fiind apreciat și pentru jocul său, dar și pentru grimasele inimitabile pe care le avea. S-a născut într-o suburbie a Parisului, din părinți spanioli. A fost și pianist, a cântat prin localuri, însă notorietatea și-a câtigat-o ca actor, în comediile în care a jucat. Și-a meritat-o pe deplin, era haios, orice s-ar zice.
  • 1938: S-a născut, în Eforie, un alt actor de comedie, dar de data aceasta de-al nostru, Nicu Constantin. Încă din pruncie a avut tot felul de ocupații: ajutor la bostănăria unui turc, vânzător de răcoritoare pe plajă, vânzător de lapte, de creveți, de ziare. A fost și sacagiu și bagajist la gară. Oricât i-a fost de greu însă și-a păstrat un umor savuros, cu care ne-a încântat ani în șir. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: tvr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.