• 1695: În Anglia ocârmuită pe vremea aceea de regele William al III-lea se introduce impozitul pe ferestre. E clar că au stat mult timp cu ferestrele închise, fără a-și mai aerisi nițel creierul, legiuitorii care au impus o astfel de trăsnaie. Oricum, nici poporanii nu erau nătângi. Dat fiind că impozitul era pentru ferestrele care dădeau spre stradă (uliță, drumeag, cum i se va fi spus), oamenii s-au apucat să și le zidească. Le-au folosit însă pe cele care dădeau în curțile interioare. Și pe care nu era bir. E de luat în calcul și varianta să se fi pus taxă pe ferestrele de la stradă fiindcă mulți își aruncau pe geam ce adunau în olița de noapte. Adică umpli trecătorul de ”bucurii”, dar măcar plătești impozit pentru distracție.
  • 1879: Inventatorul american Thomas Alva Edison a făcut cea dintâi demonstrație publică a modului de funcționare a primei lămpi electrice. Mulți trebuie că au făcut ochii cât cepele văzând o așa născocire tehnică.
  • 1938: Testul cu fiolă făcut întru depistarea șoferilor care au tras la măsea a fost introdus pentru prima dată în Indianapolis (SUA). Nu e exclus ca unii prinși chercheliți să fi crezut că sunt puși să sufle ca să vadă lumea dacă au talent la cântat la fluier.
  • 1991: Uniunea Sovietică este dizolvată în mod oficial. În mod neoficial parcă mai poți ști?!

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Vremuri cu Oltcit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.