1846: Are loc prima extracție de dinți fără durere, sub narcotic. A fost făcută de William Thomas Green Morton, pe un pacient al său pe nume Eben Frost. Mare lucru. Mai bine nu te gândești ce putea să însemne scosul unei măsele fără anestezie, că te ia cu amețeală.

1972: În Suedia este deschis podul Öland, unul dintre cele mai lungi poduri din Europa, 6.072 de metri. Aveai ceva de mers pe podul cu pricina.

2016: Două tablouri cu o valoare totală de 100 de milioane de dolari sunt recuperate după ce au fost furate de la Muzeul Van Gogh, în 2002. Bine au stat pitite tablourile astea, preț de atâția ani.

1880: Astronomul amator american Henry Draper reușește prima fotografie a nebuloasei Orion. Cunoscută și ca Messier 42, M42, sau NGC 1976, este o nebuloasă de reflexie situată în Calea Lactee, fiind localizată la sud de Centura lui Orion, din constelația cu același nume. Este una dintre cele mai strălucitoare nebuloase, care poate fi văzută cu ochiul liber în timpul nopții. Ea a dezvăluit astronomiei mult despre procesul formării stelelor și a sistemelor planetare aflate în jurul lor. De treabă nebuloasă, pe bune. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: În vremea lui Don Quijote

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.