1938: S-a difuzat la radio, în New Jersey, ”Războiul lumilor”, o prelucrare a romanului lui H.G. Wells de către regizorul Orson Welles, care a stârnit coșcogea panica în rândurile a mii de oameni care chiar au crezut că Statele Unite au fost invadate de marțieni. În fotografie Orson Welles, o zi mai târziu după povestea de la radio, explicându-le ziariștilor că n-a avut defel intenția să bage lumea în sperieți. N-o fi vrut, dar a reușit cu prisosință.

1973: Președintele turc Fahri Korutürk inaugurează podul Bosfor. Măsurând 1510 metri era patrulea pod suspendat din lume ca lungime la momentul acela. De atunci a coborât multe locuri în clasament; deh, evoluează lumea, cu tot cu construcții.

1960: Vedea lumina zilei Diego Maradona. A fost și este considerat de mulți cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, mai mare decât Pele. Greu de dat verdicte totuși. Cert e că a fost un fotbalist cu un talent uriaș. A plecat dintre noi în 2020.

1837: A apărut ”Jurnalul” lui Alexandru Ghica, domn al Țării Românești, prin care le era acordat sătenilor dreptul (unul condiționat însă) de a se strămuta în orașe. Iaca poznă însă că „Jurnalul” a fost anulat în 1843 de noul domnitor, Gheorghe Bibescu. Se vede treaba că așa se făcea și atunci, ca acum: vine unul la putere, dă de toți pereții cu ce a făcut cel dinaintea dumisale, că nu e lucru bun, că scârțâie, că alea-alea. Ce s-o fi întâmplat cu țăranii care apucaseră să se mute la oraș, i-o fi trimis înapoi la coada vacii? (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Ziua internetului

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.