• 1698: A apărut, la Iași, prima scriere filosofică românească: ”Divanul sau gâlceava înțeleptului cu lumea sau giudețul sufletului cu trupul”, de Dimitrie Cantemir. Iscusit cărturar, iscusit și titlul lucrării. N-a prea avut Cantemir baftă cu domnitul în Moldova, dar cu cartea bun prieten a fost. Un erudit, ce s-o mai întoarcem și s-o tricotăm.
  • 1974: A fost realizat calculatorul românesc pe bază de laser Coral. Era o născocire de vis pe vremea aceea, în care telefoane mobile nu vedeai nici în filme cu omuleți de-ăia verzi care hălăduiau prin cosmos.
  • 1991: Atletul american Mike Powell a reușit să doboare recordul mondial la săritura în lungime. A sărit 8,95 m. Fostul record, de 8,90 m, îi aparținea lui Bob Beamon și fusese stabilit în 1968. De 29 de ani recordul lui Powell e bine mersi, nu l-a detronat nimeni. Totuși, cum poți să sari aproape nouă metri? Ce mănâncă oamenii ăștia, arcuri din canapele? Asemenea salturi l-ar putea pune pe gânduri și pe un cangur dopat.
  • 1984: Are loc primul zbor al navetei Discovery. A adunat, de-a lungul vremii, 39 de zboruri, petrecând 365 de zile în spațiu și parcurgând 238.539.663 km. Discovery a făcut mai multe zboruri decât orice altă navetă spațială în istorie. Plimbăreață, zău așa. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.