• 1678A văzut lumina zilei Amaro Pargo, corsar și comerciant spaniol. A făcut bani de-i întorcea cu lopata cea mai lată. Logic, altminteri ar trebui să fii nătărău de-a binelea să te îndeletnicești cu pirateria, dar să trăiești de pe o zi pe alta. Cică însă influențat de o călugăriță, María de León Bello y Delgado, i-a venit mintea la cap și s-a apucat de acte de caritate, ajungând chiar să fie preocupat de combaterea sărăciei. Ca să vezi, un soi de haiduc Pintea în variantă spaniolă.
  • 1720: Frederic I este încoronat rege al Suediei după ce nevasta lui, regina Ulrica Eleonora, a abdicat. Să fi fost certuri în familie pe tron? Sau pur și simplu s-o fi săturat regina și i-o fi zis omului ei: ”Ia mai ocupă-te și tu, mă duglișule, de treburile norodului, că eu m-am sastisit, vreau să mai stau la un ceai și o bârfă cu prietenele”. C-o fi una, c-o fi alta, cert e că Ulrica l-a încălțat pe soțul Frederic cu un job.
  • 1826: S-a născut Carl Ludvig Eugen, care din 1859 până în 1872 a fost în același timp rege al Suediei sub numele de Carol al XV-lea și rege al Norvegiei sub numele de Carol al IV-lea. Așadar într-o țară același Carol era al XV-lea, iar în cealaltă, al IV-lea. E drept că spre a fi unitate la numere în ambele țări s-ar fi putut face media aritmetică, numai că dădea cu zecimală, ar fi ieșit Carol al 9,5-lea, nu suna tare bine, orișicât.
  • 1979: Margaret Thatcher a câștigat alegerile și a devenit prima femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii. A avut funcția cu pricina până în 1990. Aprigă femeie a fost ”Doamna de fier”, nu-i prea mișca nimeni în front. Dacă dădea armata jos din pod și acasă asta nu prea avem cum s-o știm. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: pixabay.com / Dean Moriarty

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.