• 1492Neostenitul Cristofor Columb și-a început prima sa călătorie spre America, din portul spaniol Palos de la Frontera. De bună seamă că nu știa că merge spre America, habar n-avea; el voia să traverseze Atlanticul ca să dea cu nasul de indieni. A dat de altceva, de un continent care avea să se dovedească nițeluș mai important de-a lungul istoriei. Oricum, apropo de Columb, pe ăsta când îl podidea damblaua să plece pe mare era în stare să o taie și înot și să întreacă și corăbiile dacă nu le sufla bine vântul în pupa.
  • 1571: Are loc bătălia de la Famagusta, în urma căreia turcii cuceresc insula Cipru de la venețieni.Totuși, oricât ai fi de optimist ca venețian, cum să te pui cu turcii? Că ăștia din urmă nu prea aveau simțul umorului în acele vremuri și nu te pofteau pe câmpul de chelfăneală la o baclava, ci să te altoiască. Asta e, necunoscute căile tărăboaielor istorice, nu le-om desluși noi acum.
  • 1858: Exploratorul britanic John Speke a descoperit Lacul Victoria. Era cazul să facă și el un lucru bun.
  • 1963: Trupa Beatles a apărut pentru ultima dată la ”Cavern Club”, din Liverpool, după ce a cântat în acel local în mai bine de 300 de spectacole începând cu 1961. Să ai peste 300 de cântări într-un club în doi ani înseamnă cu adevărat ceva special. Iar Beatles parcă a fost ceva mai mult decât înseamnă special, indiferent cine și cum ar traduce asta.
  • 1975: S-a încheiat vizita oficială de două zile a președintelui american Gerald Ford în România. Imaginați-vă o discuție de iatac între Nicolae Ceaușescu și nevastă-sa, Lenuța, după întâlnirea cu Ford, în timp ce ea își pune bigudiuri, iar el își dezbracă minuțios, crac cu crac, izmana: ”Mă Nicule, ăsta chiar are nume de mașină sau a venit aicea sub pseudonim? Că încep să mă enervez așa de substanțial, că răsună valea, mă, cu tot cu împrejurimile adiacente!” ”Așa îl cheamă, my dear și dragă tovarășa.” ”Ce my dear, mă nepricopsitule, nu ți-e rușine, de ce mă-njuri?! Lasă că mă fac eu academiciancă.” (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: cavernclub.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.