• 363: Împăratul roman Iulian învinge armata sasanidă în bătălia de la Ctesiphon, sub zidurile capitalei sasanide, dar nu poate captura orașul. În cazul acesta oare de ce or mai fi luptat romanii, de plictiseală, de amorul artei?
  • 1328: Filip al VI-lea este încoronat rege al Franței. A fost cunoscut și ca Norocosul. În perioada domniei sale a prins începutul Războiului de 100 de ani și cel al Marii Ciume. Ei bine, dacă asta înseamnă să fii Norocosul, oare un ghinionist cum ar fi putut fi pe vremea aceea?
  • 1807: La presiunea ienicerilor, sultanul Selim al III-lea, conducătorul reformist al Imperiului Otoman din 1789, este detronat și arestat. Mai fă reforme cu ienicerii…
  • 1990: Parlamentul îl alege pe Boris Elțîn președinte al Federației Ruse. Cât timp a stat în această funcție n-a fost defel ocolit de episoade stânjenitoare. I se dusese buhul că bea de stingea, așa că din pricina asta o mai și sfeclea din când în când. De pildă lui Bill Clinton, într-o conferință în aer liber, i-a zis că ”este un dezastru” (aici nici nu știi ce să zici, să-l crezi sau nu). A fost filmat în repetate rânduri bând gospodărește tărie sau bere, ba chiar și azvârlind o femeie în apă de pe un doc, tot la beție. Asta e, avea omul gusturile lui pentru distracții. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.org / Alexas Fotos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.