• 1751: În pivniţa castelului Heidelberg (Germania) se încheie construcţia celui mai mare butoi de vin din lume, în care încăpeau 221.726 de litri. Butoiul ca butoiul, că era cât un dinozaur grăsan, dar, totuși, cât de mare trebuie să fi fost pivnița aia ca să încapă în ea o așa namilă de bute?
  • 1831: Fizicianul britanic Michael Faraday a descoperit inducţia magnetică. Inducția magnetică n-a avut nimic împotrivă. Ba chiar i-a rămas veșnic recunoscătoare.
  • 1842: Primul așa-numit Război al opiului s-a încheiat prin semnarea tratatului de la Nanking, prin care dinastia Qing a acordat privilegii comerciale europenilor și a cedat Regatului Unit Hong Kong-ul. Oare or fi fumat oamenii ăia ceva înainte de a semna tratatul? Sau după, să-l sărbătorească? Necunoscute fumurile istoriei.
  • 1885: Neamțul Gottlieb Daimler a brevetat motocicleta (în imagine e o replică a motocicletei sale, de la Mercedes-Benz Museum, din Stuttgart). Anii au trecut, iar motocicletele s-au mai schimbat nițeluș. Ei, hai, poate nițeluș mai mult 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.