• 1520: Navigatorul și exploratorul portughez Fernando Magellan a trecut prin strâmtoarea care până la urmă a ajuns să-i poarte numele. Un temerar Magellan, care a demonstrat că dacă ești animat de o idee în care crezi, de pildă de a o lua de la un capăt al celălalt al Pământului, o poți face. Morala? Toți oamenii care cred în ideile lor bune sunt de prețuit, mai ales atunci când le și împlinesc.
  • 1812: Se sfârșește bătălia de la Berezina (începută în 26 noiembrie), cu înfrângerea trupelor lui Napoleon. Era în timpul retragerii oștilor franceze din Rusia. Fără îndoială că Napoleon a fost un geniu militar, dar i-a scăpat un lucru: cu rușii nu te pui, mai ales acasă la ei. Că-ți trântesc o balalaică peste șale de-ți sare pălăria, oricât ai fi de împărat.
  • 1877: După încercarea nereușită de a sparge încercuirea Plevnei, generalul Osman Pașa s-a predat colonelului român Mihail Cristodulo Cerchez și a semnat capitularea armatei Semilunii. A fost o pagină de istorie din Războiul de independență. Ceea ce e important acum e că suntem prieteni la cataramă cu turcii, oameni faini, care, spre exemplu, când aud de Hagi se luminează la chip. Lumea se poate schimba într-un mod frumos, iar asta e ceea ce contează. Războaiele trebuie puse între coperțile istoriei. În schimb, bucuria comunicării dintre oameni din fel și fel de țări trebuie pusă în paginile vieții de zi cu zi.
  • 1969The Rolling Stones își lansează albumul ”Let it bleed”. Adică acum 51 de ani. Cum va fi trecut atât de iute timpul poate că nici timpul însuși nu știe. Cât despre Rolling Stones pare ceva cam… nemuritor dacă ne gândim la ce muzică a creat. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: ro.wikipedia.org / Joe Mabel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.