• 476: Căpetenia Odoacru îl învinge pe generalul roman Orestes, iar cu un drum instaurează dominația goților în Italia. Ei bine, taman în aceeași zi, dar 13 ani mai târziu, alde Odoacru o ia pe cocoașă de la Theodoric cel Mare, regele ostrogoților, în bătălia de la Isonzo. Are și istoria toanele ei, oricine ce ar zice. Sau, altfel zis, roata se-nvârte. S-a învârtit și pentru nea Odoacru.
  • 1565: Este întemeiat, în Florida, orașul St. Augustine, cel mai vechi oraș din SUA, conform Wikipedia. La mulți ani! De fapt, aici mai degrabă merge o urare de genul la multe secole!
  • 1922: Prima reclamă de radio a fost difuzată de postul WEAF, din New York. Și de atunci să te ții 🙂
  • 1879Cetshwayo kaMpande, ultimul rege al zulușilor, a fost capturat de britanici. Firește că nu l-au capturat ca să-l ducă la cofetărie, ci fiindcă era gâlceavă mare între zuluși și britanici. Din acele vremuri au răzbit tot felul de povești pe seama regelui Cetshwayo, și anume că era cât un dulap. Cică ar fi avut între 1,98 și 2,03 m și ar fi cântărit 158 de kilograme. Om cu greutate majestatea dumisale. Oricum, rezistent tron trebuie să fi avut ca să-l țină. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.