• 98: După ce s-a prăpădit Nerva, pe tronul Imperiului Roman a urcat Marcus Ulpius Traianus. În timpul domniei sale, imperiul Roman a avut parte de cea mai mare extindere teritorială. În 106 intră în componența imperiului și Dacia. Dacă nu era Traian și venea alt șef peste Imperiul Roman, oare cum ni se scria istoria? O întrebare la care e cam greu de răspuns, putem doar să ne dăm cu presupusul.
  • 1888: La Washington este fondată National Geographic Society. Ei bine, asta da, remarcabilă idee!
  • 1926: Inginerul scoțian John Logie Baird a experimentat, într-un studio din Londra, primele transmisiuni – hai să le zicem așa – televizate. De asemenea, a meșterit primul tub electronic pentru ceea ce avea să devină, mai apoi, televiziunea color. A făcut prima demonstrație a invenției sale în fața membrilor Royal Society, cu un echipament care utiliza discuri rotative pentru a descompune imaginea într-o serie de linii. În anul 2002, BBC i-a acordat locul 44 în topul „100 Greatest Britons”, iar în 2006 National Library of Scotland l-a considerat ca fiind unul dintre primii zece oameni de știință scoțieni. Și-a meritat cu prisosință distincțiile.
  • 1936: A venit pe lume Florin Piersic, unul dintre cei mai îndrăgiți actori de teatru și film din România. Nu ai cum să nu îl iubești pe maestrul Piersic, genul de om care e în stare să îți vorbească oricând despre orice, să îți povestească din amintirile lui și din amintirile altora cât e ziua de lungă și de lată. Un actor cu un talent de poveste și un personaj al vieții cu un șarm inepuizabil.  (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Facebook / Florin Piersic

CITEȘTE ȘI: Regele diamantelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.