1858: Americanul Hamilton E. Smith a brevetat mașina de spălat cu un sistem de circulare a apei reîncălzite. Multe gospodine i-au fost recunoscătoare, asta e limpede.

1909: Franțuzoaica Marie Marvingt, pilot de felul ei printre altele, devine prima femeie care zboară cu balonul. A dat o tură din Franța în Anglia. Un personaj special Marie, care a fost nu doar aviatoare, ci și jurnalistă și sportivă. Unde mai pui că a fost prima femeie din lume care a pilotat un bombardier. Bogat CV.

1994: Matematicianul englez Andrew Wiles a anunțat rezolvarea a ceea ce s-a numit ”Marea teoremă a lui Fermat”. Teorema cu pricina a fost enunțată de Pierre de Fermat în 1637, iar demonstrația a fost găsită abia 357 de ani mai târziu. Monsieur Fermat chiar a ținut, se vede treaba, să le dea de lucru matematicienilor. Și a reușit.

1980: A venit pe lume Cristian Chivu, un fotbalist de ispravă pe care l-a avut România. Acum dovedește calități de remarcat și ca antrenor. Genul de tip serios, care nu și-a bătut niciodată joc de meseria lui, cumpătat în toate cele. La mulți ani, Cristi Chivu! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Să trăiți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.