• 1566S-a născut Mehmed al III-lea, sultan otoman de felul lui (asta de pe la 29 de ani, nu din fragedă pruncie). Printre cadâne și mese pline, la capitolul belșug i se pot trece și frații, dar asta doar până la un punct. A avut 19 frați, numai că pe aproape jumătate dintre ei i-a scurtat de trai, ca să nu-și primejduiască el domnia. Mare mârlan!
  • 1877: Apărea la Bucureşti ziarul „Socialistul”. După doar trei numere a și primit un avertisment din partea autorităților, așa că și-a schimbat numele în ”Cuvântul”. Tot nu i-a fost de folos, tot de râpă s-a dus și tot repede. A rămas cu ambiția că a vrut să-și scoată nasul pe piață. Dar se vede treaba că și-a calculat prost lungul nasului.
  • 1972: Se semna, la Moscova, un acord provizoriu între URSS şi SUA cu privire la unele măsuri de limitare a producerii de armament strategic. S-a întâmplat cu prilejul unei vizite la Moscova a șefului de atunci de la Casa Albă, Richard Nixon. O întâlnire de pamplezir, cine să creadă într-un asemenea acord, mai ales că i-au zis și provizoriu?! Pe sovietici nu îi puteai crede nici dacă îți răspundeau cât e ceasul, iar musiu Nixon te fenta cât ai zice Watergate. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org, rador.ro. Sursa foto: pixabay.com / Ryan McGuire

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.