• 1819: A fost patentată bicicleta, primul brevet fiind acordat în SUA, lui William K. Clarkson Jr., chit că velocipedul exista deja în Europa. Sunt puține informații legate de invenția lui Clarkson, asta fiindcă arhiva Oficiului American de Brevete a fost distrusă într-un incendiu în 1836. Oricum, una peste alta cel mai important e că bicicleta a fost inventată și cu asta basta. Vă dați seama ce fericiți au fost poștașii?
  • 1906: Are loc primul Grand Prix din lume, lângă localitatea franceză Le Mans. Au concurat 32 de mașini și încă de pe atunci a început Grand Frecușul între constructorii de automobile. Oare cu ce viteză se concura în 1906? Sigur nu cu viteza unui cal dopat.
  • 1974: Prima utilizare comercială a codurilor de bare într-un supermarket american, în Ohio. Ei, și care credeți voi, boieri dumneavoastră, că a fost primul produs scanat? Ați ghicit, un pachet de gumă de mestecat.
  • 2009: Venețiana Giorgia Boscolo devine prima femeie gondolier, meserie care fusese monopolizată de bărbați de peste 900 de ani. Hotărâtă domniță, bravo ei. Acum cât or fi boscorodit-o pe Boscolo unii gondolieri că s-a vârât în breasla lor îi privește, să-și vadă de vâsla lor. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org, rador.ro. Sursa foto: spiegel.de

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.