• 1599: S-a pus pecetea – că ștampile nu erau pe atunci – pe un nou tratat între Țara Românească și Transilvania. Voievodul Mihai Viteazul a acceptat suzeranitatea lui Andrei Bathory, iar la schimb acesta din urmă a recunoscut domnia ereditară în familia lui vodă Mihai. Tare complicate vremuri au fost pe atunci. Plus tot felul de tratate făcute cam degeaba.
  • 1906: 32 de mașini concurează pentru primul Grand Prix din lume, din localitatea franceză Le Mans. A câștigat Ferenc Szisz, cu un Renault (foto, în prim-plan). Era un pionierat într-ale curselor de mașini. Un pionierat și într-ale mașinilor, de fapt, fiindcă pe vremea aceea poate găseai un automobil la trei cvartale. Oricum, un vânt nervos bătea mai tare decât viteza pe care care o aveau vehiculele. Dar a fost primul Grand Prix, asta e important.
  • 1974: Pentru prima oară s-a utilizat codul de bare, asta într-un supermarket american – unul căruia îi zicea ”Marsh”, din Troy, Ohio. Primul produs cumpărat care era purtător de cod de bare? Un pachet cu 10 lame de gumă de mestecat. Lame în ton cu dungile codului de bare 🙂
  • 2009: O italiancă, venețiană de felul ei, Giorgia Boscolo, devine prima femeie gondolier. Asta după nouă secole în care această îndeletnicire a fost una exclusiv a bărbaților. Hotărâtă Giorgia, jos pălăria! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.