• Conform Wikipedia, astăzi cică e Ziua internațională a soțului. Așa încât, stimate doamne soții, îi puteți pune pe soți să facă de mâncare, să dea cu aspiratorul, să șteargă praful, să facă piața, ca să simtă plenar că e o zi a lor 🙂
  • 1340: Eduard al III-lea al Angliei se declară rege al Franței la începutul Războiului de 100 de ani. Păi și să te mai miri că a durat războiul atât de mult?
  • 1905: Se descoperă, în Africa de Sud, cel mai mare diamant din lume, unul care a fost botezat Cullinan. În stare brută cântărea 605 grame. A fost îmbucătățit cumva ca un cartof grăsuliu, în 105 piese, nouă ceva mai măricele (foto), iar restul mititele. Totuși, cu ce s-o fi hrănit Cullinan ăla de a crescut cu atâta abnegație?
  • 1925: A venit pe lume Paul Newman, actor și regizor american. Multe premii a luat în cariera sa cinematografică. Oscarul l-a primit în 1986 pentru rolul din ”Culoarea banilor”, în regia lui Martin Scorsese. A fost un actor plin de șarm. În plus a fost și antreprenor, și pilot de curse, și filantrop. Pe scurt, un om de toată isprava. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.