• Azi e Ziua Internațională a Curățeniei. Hai s-o sărbătorim cu nițică atenție față de mediu, că se cuvine să trăim în curățenie, nu să ne bată gunoaiele pe umăr.
  • 1386: Începe domnia lui Mircea cel Bătrân în Țara Românească, una care a durat aproape 32 de ani. Mult a domnit vrednicul voievod, jos cușma pentru asta. Plus că nici nu a prins niște vremuri diafane, în care lumea prindea fluturi și colecționa timbre. A trebuit să le dea peste șale și turcilor, și tătarilor, dar în mare s-a descurcat bine.
  • 1846: S-a descoperit planeta Neptun de către un astronom francez, Urbain Verrier, și unul britanic, John Couch Adams. Ca să fie tacâmul complet, descoperirea este confirmată de un alt astronom, de data aceasta unul german, Johann Gottfried Galle. Și-a trecut planeta asta ceva astronomi în carnetul de bal.
  • 1923: Reprezentanți ai poliției din 20 de țări s-au reunit la Viena pentru a lansa Organizația de Poliție Internațională, adică Interpol. La mulți ani și mulți borfași prinși să fie! (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.