- Azi e Ziua mondială a meteorologiei. La mulți ani, dragi meteorologi, vă dorim să ne doriți, la rându-vă, prognoze optimiste.
- 1839: Utilizarea lui OK ca abreviere pentru ceva de genul ”toate bune și frumoase”, ”în regulă” apare în ziarul american ”The Boston Post”. Una dintre teorii zice că este abrevierea pentru „oll korect”, o sintagmă de jargon apărută în anii 1830. Unii scotocitori într-ale obârșiei OK-ului spun că Martin Van Buren, al optulea președinte al SUA, poreclit Old Kinderhook, ar fi fost cel care a popularizat OK-ul. Zice-se că Van Buren ar fi început să folosească OK drept semnătură, iar susținătorii președintelui erau cunoscuți sub numele de OK Club. În dicționarul limbii choctaw, scris de Cyrus Byington în anul 1915, și în alte dicționare care au fost publicate mai târziu, okeh însemna „este așa și în niciun alt mod”. În fine, în 1919, Woodrow Wilson, cel de-al 28-lea președinte al SUA, care susținea că termenul provine din limba choctaw, l-a rescris sub forma „okeh”, pentru ca mai târziu aceasta să fie înlocuită cu „okay”. Care va fi fost istoria contează acum mai puțin. Important e să fie OK 🙂
- 1983: Are loc primul zbor internațional, pe ruta București – Londra, al primului avion de pasageri RomBac 1-11 produs în România. Dincolo de cârcoteli, nu în orice țară din fostul bloc comunist se făceau ori se asamblau avioane. Unii nu fabricau nici măcar un Oltcit sau o Dacia Lăstun.
- 1998: Filmul „Titanic” a adunat, ca o furnică, 11 premii Oscar, egalând producția cinematografică ”Ben-Hur”, care stabilise recordul pentru cele mai multe trofee câștigate. Toată prețuirea pentru ”Ben-Hur”, dar era greu să reziști să nu-i dai premii peste premii ”Titanicului”. (T.V.S.)
Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com
Citește și: De ziua apei