• 1574: Navigatorul spaniol Juan Fernandez, călătorind între Callao și Valparaiso, dă de un arhipelag care stătea și el cuminte pe acolo. Așa că s-a apucat de i-a botezat insulele – Más Afuera, Más un Tierra și Santa Clara. Mai târziu, insulele aveau să-i poarte numele, dacă tot le-a descoperit omul.
  • 1806: Începe un nou război ruso–turc, care s-a desfășurat pe teritoriul Moldovei și pe cel al Țării Românești. Conflictul se va încheia prin așa-numita Pace de la București, în 28 mai 1812, în urma căreia Basarabia intra în componența Rusiei. Adică după ce că îi lași să se păruiască acasă la tine cu turcii, rușii își mai și iau un suvenir în formă de teritoriu. Tipic, ce să mai zici.
  • 1963: Trupa The Beatles lansează al doilea album de studio, ”With the Beatles”, la opt luni după albumul ”Please please me”. De bună seamă că nu a fost lipsit de succes.
  • 1977: Primul zbor supersonic comercial al unei aeronave Concorde de la Paris la New York. În vreme ce un avion normal făcea cam șapte oră pe această rută, Concorde străbătea drumul în trei ore și jumătate. Avea ceva viteză acest ”păsăroi”.
  • 1990: În Marea Britanie, Margaret Thatcher demisionează din postul de premier, după ce a stat 11 ani în fruntea guvernului. Alături de Churchill, cea care a fost supranumită ”Doamna de fier” are o statuie de bronz în holul Parlamentului. A meritat-o, a fost un om de stat de anvergură. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Eduard Marmet

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.