• 1377: Papa Grigore al XI-lea emite cinci bule papale care denunță doctrinele teologului englez John Wycliffe. Mai dădea încă două, trei bule și avea mai multe ca apa minerală.
  • 1859: A văzut lumina zilei scriitorul britanic Arthur Conan Doyle, creatorul celebrului personaj Sherlock Holmes, detectivul care le rezolva pe toate. Când era țânc, Doyle a fost trimis la o școală a iezuiților, apoi a studiat medicina, a lucrat și ca medic pe un vapor. La un moment dat își deschisese un cabinet și, dat fiind că nu prea trăgeau pacienții la el ca fluturii la lampă, își umplea timpul dintre două consultații scriind povestiri. Prin noiembrie 1891 îi scria mamei sale: „Mă gândesc să-i vin de hac lui Holmes, s-o închei odată pentru totdeauna cu el. De fapt el mă împiedică să mă concentrez asupra unor lucruri mai importante”. I-a făcut de petrecanie personajului, însă până la urmă, presat de reacția publicului, a dat-o pe după vișin și l-a reîntors în circuit pe Sherlock. Și uite așa, personaje pe care le-ai inventat ajung să îți facă program în viață. Dar nimeni nu-i perfect, nu? 🙂
  • 1948: S-a născut Florea Dumitrache, ”Mopsul”, un mare fotbalist. Avea un dribling de trimitea fundașii după țigări chiar dacă nu fumau. În plus, și niște lovituri de cap fascinante, de-și puneau unii prișnițe, să se răcorească, fiindcă nu puteau pricepe cum face ce face.
  • 2012: Tokyo Skytree este deschis pentru public. Este cel mai înalt turn din lume (634 m) și a doua structură cea mai înaltă de pe planetă, după Burj Khalifa (829,8 m). Cogeamite turla, și o pasăre ar putea avea rău de înălțime dacă s-ar duce până-n vârf. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com / Hebi B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.