• 1462: Ștefan cel Mare, ajutat de o flotă otomană, are un atac nereușit asupra cetății Chilia, care era apărată de o garnizoană ungară. I-o fi purtat ghinion lui Ștefan faptul că s-a aliat cu turcii. Adică ba îi bați, ba îi pupi, păi ce treabă-i asta? 🙂
  • 1815Napoleon I abdică pentru a doua oară – dar și ultima. Aliații împotriva împăratului francez, și anume englezii, rușii, prusacii și austriecii, s-or fi enervat pesemne și i-or fi zis ceva de la obraz, de genul ”hai, dom’le, gata, ajunge, i-ați jucăriile și du-te la scara ta!”. Și i-au găsit ei scară pe insula Sfânta Elena.
  • 1995: La Paris, România remite oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană. A durat niște ani aderarea, dar până la urmă s-a reușit, asta contează.
  • 1949: S-a născut Mary Louise Streep, cea care va ajunge mai apoi să fie cunoscută ca actrița Meryl Streep. De-a lungul timpului, a adunat o grămadă de distincții. Bunăoară la Oscar a fost nominalizată de 21 de ori, câștigând trei statuete. La Golden Globe a avut 31 de nominalizări și opt trofee câștigate. Plus multe, multe alte nominalizări și premii obținute. Încăpătoare vitrină trebuie să aibă. Oricum, o actriță remarcabilă. În imagine, cu fostul președinte american Barack Obama, în 2014, pe când acesta îi oferea Medalia prezidanțială a Libertății. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.