• 1506: Este întemeiată, oficial, Garda Elvețiană a Vaticanului. Și durează, iată, până în zilele noastre. În prezent, Garda Elvețiană se ocupă de siguranța Suveranului Pontif  și a Vaticanului, supraveghind apartamentele palatului papal și, de asemenea, menținând ordinea pe timpul ceremoniilor religioase. La mulți ani, Gardă Elvețiană!
  • 1869: A văzut lumina zilei Grigori Rasputin, un personaj controversat, care a avut o influență complicată asupra familiei ultimului țar al dinastiei Romanov. Mai cu seamă asupra țarinei, ar zice unii. I s-a dus buhul și de ”călugărul nebun”, chit că n-a avut el treabă cu călugăria. Grigori trăgea la măsea de stingea și se dedulcea la treburi de alcov cu conițe că nu mai știa de e noapte sau zi ori iarnă sau vară. Posteritatea l-a ținut minte, chiar și până în formă de nume de votcă.
  • 1939: Pentru prima oară, la Universitatea Columbia, a fost divizat un atom de uraniu. Fără îndoială cercetătorii au prins un atom de treabă, fiindcă uraniul nu pare genul de element chimic care să nu te și pocnească – scuzați exprimarea lipsită de delicatețe – dacă vede că vrei să-l divizezi. Are personalitatea lui, plus tot felul de izotopi nervoși.
  • 1983: Bjorn Borg se retrage din tenis după ce a câștigat de cinci ori consecutiv turneul de la Wimbledon. E de înțeles cumva, ce mai era să facă, să-l câștige și a șasea oară? Devenea plictisitor. Dând gluma deoparte, a fost un sportiv remarcabil. Are cumva legăturile lui și cu România, fiindcă între 1980 și 1984 a fost căsătorit cu tenismena Mariana Simionescu. O româncă de-a noastră, cum s-ar zice. Imaginea este din 24 iulie 1980, de la Snagov, de la căsătoria lor. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Foto: Wikipedia / Cornel Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.