• 401: Este ales papă Inocențiu I, singurul suveran pontif care i-a succedat tatălui său în această poziție. Avea omul genă de papă se vede treaba.
  • 1947: S-a născut Mitsuo Tsukahara, gimnastul japonez care avea să-i dea numele unei sărituri pe care a inventat-o în 1972. Era talentat, nu degeaba a câștigat cinci medalii olimpice de aur și patru tot de aur la campionate mondiale, merită să aibă o săritură care să-i poarte numele.
  • 1967: Dacă tot vorbeam de sport și zile de naștere, în urmă cu 55 de ani venea pe lume, la București, Daniel Vasile Petrescu. Mai pe scurt, Dan Petrescu. Reprezentant al ”generației de aur” din fotbalul românesc, Bursucul, cum i se zice, a dovedit că e și un antrenor iscusit, fiindcă a câștigat niște titluri. E drept, deocamdată doar prin campionatul nostru, dar, la urma urmei, vorba ceea, e și mâine o zi.
  • 1968: În cadrul așa-numitei ”revoluții culturale” din China, ”Ziarul poporului” a publicat instrucțiunile lui Mao Zedong. Printre ele, una care zicea că „tinerii intelectuali trebuie să meargă la țară și vor fi educați din sărăcia rurală”. Cam ciufulit la minte era și Mao ăsta. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: CFR Cluj

CITEȘTE ȘI: Un film de poveste, o…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.