• 1456: A început a doua domnie a lui Vlad Țepeș în Țara Românească (până în noiembrie 1462). Altfel zis, au început să le tremure unora nădragii din pricină de țeapă. A cam luat țepe Vlad cu domniile lui, dar a și dat. A dat țepe la propriu, adică înfipte.
  • 1639: Compania Britanică a Indiilor de Est a cumpărat o bucată de pământ pe care a înființat orașul Madras, azi Chennai, capitala statului Tamil Nadu, din estul Indiei. Așezarea are cam la vreo șapte milioane de locuitori. Cât s-o fi dilatat felia aia de pământ luată de britanici acum patru secole de încape atâta obște pe ea?
  • 1989: Este descoperit primul inel al lui Neptun. Prea se fălea Saturn cu ale sale inele, devenise enervant, umblă vorba prin sat.
  • 1860S-a născut neamțul Paul Gottlieb Nipkow, care a inventat reflectorul parabolic asimetric de baleiaj, precursorul televizorului. Bine că până la urmă a ajuns să i se spună televizor. Cum era să ajungi să zici acum ”mă uit la un film interesant pe reflectorul parabolic asimetric de baleiaj”? Până ziceai toată denumirea se termina filmul.
  • 1884: A văzut lumina zilei, la Paris, Elise Raymonde Deroche, care avea să devină prima femeie aviator din lume. A obținut licența de pilotaj într-o zi specială pentru femei, 8 martie. Era anul 1910. O reverență pentru ce a fost și pentru modul în care și-a urmat pasiunea. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.